Helemaal 'in' tegenwoordig en echt niet moeilijk om te maken, zelfs de grootste keukenkluns kan het....de MUGcake! Allerlei variaties, van lekker vettig tot ietsje gezonder... Onlangs maakte ik deze :
Recept voor de amandel-kokos mugcake :
Doe 4 EL amandelpoeder, 1 EL gemalen kokos, 1 EL zelfrijzende bloem, snuifje zout, 1 ei, 2 EL melk, 1KL honing, 1 zakje vanillesuiker en 2 KL zonnebloemolie in een kopje. Roer los. Zet 1.30 tot 2 minuten in de microgolfoven op het hoogste vermogen. Laat even afkoelen en werk eventueel af met geroosterde amandelschilfers en kokosschaafsel.
Tips :
-vul je kopje maar met de helft beslag, zodat het er ook in blijft tijdens het bakken
-een mugcake rijst erg snel in de oven, maar zakt even snel in als je hem eruit haalt
-wil je meerdere mugcakes maken? Bak ze dan één voor één voor het beste resultaat
-laat afkoelen, want ze zijn héét!
Smakelijk!
Liefs, Saartje
leuke blogje en post om te lezen, ik zag u via andere blogsters..bedankt voor het delen...groetjes..
BeantwoordenVerwijderenben zelf niet cake achtig, maar het is een leuk concept ommet bezoek eens te geven. :-)
BeantwoordenVerwijderen