zondag 29 mei 2011

Tutorial "roosjes maken in fimo"

Het was even een werkje, maar hier is ie dan! De tutorial "roosjes maken in fimo"...


Stap 1 : neem een bolletje fimo en rol het goed warm tussen je handen, zo is hij makkelijker bewerkbaar straks. Maak er een lang worstje van, ongeveer overal even dik. Ik gebruik de soort "soft" die is het best om mee te werken, en een schraper (zie foto) kan ook handig zijn.
Stap 2 : snijd het worstje in (ongeveer) gelijke stukjes, zo heb je straks allemaal even grote bloemblaadjes. In totaal heb je 10 bloemblaadjes nodig.
Stap 3 : rol de 10 gesneden stukjes tot een klein bolletje in je handpalm en druk ze vervolgens plat tussen duim en wijsvinger. Je kan de bolletjes nu platrollen. Tip : ik gebruik een plastic zakje, zo blijft de fimo niet aan je roller hangen.


Stap 4 : neem een klein stukje fimo extra (ongeveer de helft van een gesneden bolletje in grootte) en rol het ook even plat, dit wordt het hartje van de bloem. Neem het op je vinger en rol het helemaal op. Rol de onderkant in een puntje (onderste foto), dit is straks makkelijker om de blaadjes op te bevestigen.
Stap 5 : neem vervolgens de bloemblaadjes op en 'vouw' ze wat bij elkaar. We beginnen met 2 bloemblaadjes te bevestigen rond het hartje, tegenover elkaar.Druk ze een beetje aan, maar probeer vingerafdrukken te vermijden (deze zie je nog als het bloemetje straks gebakken is!).
Tip : om de fimo blaadjes los te krijgen van je oppervlak, gebruik ik een 'schraper' , gewoon eronder schuiven en het komt vanzelf los.
Stap 6 : vervolgens komen er 3 bloemblaadjes rond, ze komen "tussen" de vorige 2 bloemblaadjes te zitten, dakpansgewijs bijna zeg maar.
Stap 7 : vervolgens de overige 5 bloemblaadjes om af te werken.
Probeer de onderkant in een puntje te rollen, zodat het middenstuk niet te dik wordt.
Stap 8 : met behulp van de schraper (of mesje) in 1 beweging de onderkant gelijk snijden.
Je kan er eventueel een gaatje in maken als je het bloemetje wil rijgen, dit doe je met een satéstokje of tandenstoker.
Stap 9 : bakken maar! 30 min op 110°C


Klaar is kees!
Hopelijk hebben jullie er wat aan, deze tutorial is door mezelf gemaakt dus dit is de manier waarop ik een roosje maak. Je kan natuurlijk andere tips hebben of werkwijzes. Je kan het bloemetje ook groter of kleiner maken natuurlijk!


Groetjes, Saartje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten