vrijdag 5 december 2014

Het geboortverhaal van Noor

Al op voorhand wisten we dat we op 21 november opnieuw mama en papa gingen worden. Onze vorige dochter was aan de zware kant toen ze geboren werd, omdat ik zwangerschapsdiabetes had. En om die reden werd redelijk vroeg beslist om zowiezo 1 week vroeger gepland te bevallen. En opnieuw... een keizersnede.
Op vrijdag 21/11 wij dus om 6.30u richting ziekenhuis, moesten er om 7.00u zijn. Ineens geïnstalleerd op de kamer, want de operatie stond gepland om 9.00u. Een sexy schortje aandoen, baxter steken (wat nog het moeilijkste bleek, wegens het niet vinden van een ader AARRRGGHHH!) en geprepareerd worden voor de operatie. Helemaal klaar en toen kregen we de melding dat er een spoedkeizersnede tussengekomen was...wachten dan maar...


En dan eindelijk...om iets na 11.00u kwamen ze ons halen... richting operatiezaal. Daar werd eerst de epidurale geprikt, mijn mannetje kreeg een doktersoutfit, en ik werd verder geprepareerd. Je voelt je zo hulpeloos dan vind ik...je moet je lot volledig in de handen van de dokters en de anesthesist leggen. En daar was dan de gynaecoloog : "ik ga er aan beginnen, mevrouw!" klonk het. En om 11.59u was het zover, het eerste schreeuwtje was er... onze dochter was geboren : Noor.

Dan nog een uurtje op Recovery, en wat ik superfijn vond, was dat mijn man én kersverse dochter de hele tijd bij mij bleven...dat was bij onze 1ste dochter niet het geval. Toen moest ik daar helemaal alleen liggen, dus de eerste 2uurtjes van haar leven heb ik mijn 1ste dochter niet gezien... Dus dit gevoel was zaaaalig!
En dan kon het herstellen én genieten beginnen, terug op de kamer, rustig met ons 3tjes...genieten gewoon! Rond 16u kwamen onze ouders langs en ook grote zus Fien, ik was superblij haar te zien, en pinkte zelfs een traantje weg toen ze kleine zus Noor een vertederend 1ste kusje gaf.


Na een bewogen 1ste dag, een relatief goeie nacht en een pluim voor het verzorgend personeel van het ziekenhuis! Ik bleef nog tot woensdag in het ziekenhuis en toen....naar huis!
Een nieuw leven kan beginnen!

Welkom lieve Noor!
Liefs, Saartje

2 opmerkingen: