maandag 16 februari 2015

#boostyourpositivity “day to day”

Ik heb de vorige 2 niet meegedaan, maar deze uitdaging ga ik wel aan! Thema is Day to Day...
Hoe zorg jij ervoor dat alles blijft bollen? Heb jij trucjes die ervoor zorgen dat je nooit te laat komt, dat je ondanks je drukke leven toch twee keer per week in de fitness opduikt, dat jij altijd iets op tafel kunt toveren als er onverwacht vrienden langskomen, of een ander talent waarvan mensen denken: hoe doet die dat toch?



-als mama heb je altijd wat te doen, onze kleinste pruts is ondertussen al 3 maanden, onze oudste 3.5jaar. De oudste is heel zelfstandig en is eigenlijk leuk om te zien, ze moet per se zelf haar jas aandoen, zelf naar het toilet, zelf haar vlees snijden, zelf haar boterham smeren,... Makkelijk voor mij! De kleinste vraagt iets meer zorg, de slaapmomentjes beginnen al te minderen, het is geen 'plat' boeleke meer... Ik ben voorlopig nog in ouderschapsverlof, dus ik kan het aardig redden met 2 kids...
-lijstjes, agenda, planning....that's my thing! M'n man wordt er soms gek van, maar ik heb iets met lijstjes en post-its...Zo heb ik een lijstje "wat te doen in de vakantie", lijstjes wat ik nog moet kopen in welke winkel, een weekplanner die steevast op het aanrecht ligt (daar staan afspraken op, maar ook dingen die ik die dag moet doen bv strijken), een agenda met gedetailleerde afspraken (adressen waar ik naartoe moet, met wie,...)
-ik maak een weekmenu, ELKE week! Ik maak elke week een uurtje vrij om het weekmenu ineen te boksen, en aan de hand daarvan doe ik boodschappen... veel minder weggooien, veel beter georganiseerd!
-ik kan altijd rekenen op een supergoeie babysit (merci mams&paps), al is het om naar een afspraak te gaan, of om eens deftig mijn huis te kuisen, om een ik-momentje te hebben,...
-mails antwoorden, telefoontjes plegen, afspraken maken,... doe ik altijd 's avonds. Om 20u ten laatste ligt de oudste dochter in bed, en dan gaat de laptop aan... in plaats van even je mail te lezen en te denken 'ik zal er straks of morgen wel op antwoorden'....NEE...antwoordt ineens! Tijsbesparing!
-ik las op tijd en stond een ik-momentje in! Ik heb dan wel 2 kids (die ik dolgraag zie) maar dat wil niet zeggen dat ik niet aan mezelf mag denken.... zo ga ik om de 5 weken naar de pedicure, om de 8 weken naar de schoonheidsspecialiste voor een gelaatsverzorging, kapper, ... Een namiddagje shoppen zonder kids vind ik ook al een ik-moment. Of gewoon in de zetel met een boekje en een theeke...
-als ik binnenkort terug begin te werken, hoop ik dit alles ook vol te houden, en zou ik niet graag als een kip zonder kop rondlopen om alles gedaan te krijgen!

Dit schoot me zo direct te binnen, denk ik nog aan 'de' gouden tip, dan kom ik wel even terug!
Liefs, Saartje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten