vrijdag 27 februari 2015

Mug cake

Helemaal 'in' tegenwoordig en echt niet moeilijk om te maken, zelfs de grootste keukenkluns kan het....de MUGcake! Allerlei variaties, van lekker vettig tot ietsje gezonder... Onlangs maakte ik deze :

 
Recept voor de amandel-kokos mugcake :

Doe 4 EL amandelpoeder, 1 EL gemalen kokos, 1 EL zelfrijzende bloem, snuifje zout, 1 ei, 2 EL melk, 1KL honing, 1 zakje vanillesuiker en 2 KL zonnebloemolie in een kopje. Roer los. Zet 1.30 tot 2 minuten in de microgolfoven op het hoogste vermogen. Laat even afkoelen en werk eventueel af met geroosterde amandelschilfers en kokosschaafsel.

Tips :
-vul je kopje maar met de helft beslag, zodat het er ook in blijft tijdens het bakken
-een mugcake rijst erg snel in de oven, maar zakt even snel in als je hem eruit haalt
-wil je meerdere mugcakes maken? Bak ze dan één voor één voor het beste resultaat
-laat afkoelen, want ze zijn héét!

Smakelijk!
Liefs, Saartje

2 opmerkingen:

  1. leuke blogje en post om te lezen, ik zag u via andere blogsters..bedankt voor het delen...groetjes..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ben zelf niet cake achtig, maar het is een leuk concept ommet bezoek eens te geven. :-)

    BeantwoordenVerwijderen